今日最 frd 既同事 last day,last day 果餐梗係要食好d慶祝啦~所以就黎到灣仔QRE Plaza 10樓食餐好,佢最中意食日本野,所以就帶佢黎到秋田和風蟹宴鍋物料理~一坐低睇下個 menu 先,以灣仔區黎講,佢地既日本魚生丼套餐價錢都好合理~套餐有:麵豉湯、蒸蛋、沙律、豆腐、餐茶及雪糕,講真我唔覺得貴既! 我就叫左個海膽、三文魚子、吞拿魚蓉丼 ♥賣相極之吸引,三文魚子粒粒都晶瑩剔透,吞拿魚份量勁多,海膽又新鮮!一路食,一路都覺得有滿瀉既感覺~ 真心唔錯,值得推介 =] 而朋友就叫左個松葉蟹鮮魚湯稻庭烏冬~松葉蟹勁大隻,而且蟹肉亦好多;朋友話個魚湯都好鮮甜,唔覺有味精!而稻庭烏冬更加係爽滑、彈口,10分滿分有 9 分,對佢有好高既評價 =] 最後一人一杯餐茶,點左熱檸水同咖啡~ 臨尾仲有濃濃既綠茶雪糕,好滿足!Overall 大家都好滿意,服務又好,不停會加熱茶,仲主動問幾時要甜品~

一坐低睇下個 menu 先,

以灣仔區黎講,佢地既日本魚生丼套餐價錢都好合理~

我就叫左個海膽、三文魚子、吞拿魚蓉丼 ♥

一路食,一路都覺得有滿瀉既感覺~ 真心唔錯,值得推介 =]

而朋友就叫左個松葉蟹鮮魚湯稻庭烏冬~

最後一人一杯餐茶,點左熱檸水同咖啡~

臨尾仲有濃濃既綠茶雪糕,好滿足!

2017-03-27
紀念日