2022-04-27 149 瀏覽
住開呢頭都成日經過呢間素食 但一直都冇機會試 襯今日上午食得太油 又冇晚市 所以就叫咗個下午茶Omnipork 午餐肉扒包芝麻包原來係自家製,淡淡麻香好鬆軟素餐肉煎得好香脆 雖然話係素食但都唔好以為好健康😂都係油光四溢 夠晒惹味悠樂春卷即叫即炸 春卷皮勁脆 一咬仲出晒煙 同平時食嘅素春卷嘅餡大同小異 但加入了素肉絲令口感大大提升 下午茶作小食剛好炸紫菜脆有驚喜!大大塊脆而不膩 食得好爽😝紫菜亦調味過帶咸 食落唔寡 不過唔知正確食法係點我就咁成塊咬😂老火湯:木瓜雪耳南北杏平時屋企少煲湯水 出街如果有都會叫返碗湯 內有好多料 清得嚟又夠味 真係有種家的感覺純素朱古力慕絲蛋糕本來冇諗住叫 但姐姐好有心介紹咁我就試下啦結果朱古力味超濃 慕絲質地非常綿密 有種近乎燉蛋的感覺 蛋糕層類似海綿蛋糕 層次口感都有門口處仲有好多素食食品/小食賣 食飽飽去睇吓🥰Check out our Instagram @fatsinated

Omnipork 午餐肉扒包
芝麻包原來係自家製,淡淡麻香好鬆軟

悠樂春卷

炸紫菜脆