2015-04-10 2004 瀏覽
難得放假,前排又做完大project,當然要約埋啲frd去食好嘢。聽講南山村有間嘢叫品香樓,好似好出名咁,所以去試吓。 雖然係平日,但係去到果然好多人。一等就15分鐘有多,仲要齊人先畀入,所以再等多一陣。 入到去睇睇menu,都係好多好多嘅小菜,價錢一啲都唔平,但我哋諗佢咁出名一定值嘅,所以都無再點諗價錢嘅問題。 可惜,當啲食物嚟到,我哋有多少失望。 啫嘟雞煲啲雞係幾好食,幾入味,但係啲雞好多骨 >< 反而肉就唔多... 佢叫就叫「雞煲」,但係啲配料例如啲腎仲多過啲雞好多倍!!我哋每人食咗一兩嚿雞就無晒,好唔過癮。 個沙拉骨唔錯,啲醬加埋啲肉幾夾。相比雞煲,呢個好好多。啲骨都幾好肉地,又唔算少,最好食可能係呢個。 炸黃金蝦都幾好,又脆又入味,啲蒜蓉好香,我哋食到連脆都唔mock,正! 食咁多肉無理由唔食菜加嘛,於是我哋嗌咗個金華火腿娃娃菜。呢個真係好普通,個汁又無乜特別,總之成個都好普通,屋企都煮到,唔洗專登出嚟食啦。 食完覺得呢間嘢唔值咁貴同唔係好明點解佢咁出名。不過佢啲小菜好似真係高級啲嘅(就係因為佢賣貴啲?)大家即管試吓。
2015-02-26