2015-04-07 1486 瀏覽
星期四晚上八點左右,同四個朋友一齊到南山邨品香樓食晚飯,諗住係閒日無咁多人,但去到都有人等位,好彩只係5分鐘左右就有位啦。今次係我第二次黎食飯,但除左凍朱古力,就唔係好記得有咩特別出名,加上有個朋友唔係好舒服,都無打算叫太多煎炸野,所以嗌左味金銀蛋白菜。蛋嘅份量好足料,都有少少驚喜,個人好中意蒜頭,呢道菜除左新鮮蒜頭,仲加左些少炸蒜,加埋蛋香,味道都好有水準,但白菜就一般新鮮,整體黎講,我覺得比好多大排檔都要好食。另一道係芝士琵琶豆腐,本來可以加錢要個伊麵底,但我地見人少少就無要到。呢味係我全晚最印象深刻嘅,因為個汁好香好濃郁好creamy,雖然芝士味都係靠灑係面嘅芝士粉,但個汁本身已經好好送飯,加埋大大塊現炸豆腐,相得益彰,推薦一試!