2024-03-27 609 瀏覽
🩵#金湯蟹肉乾撈翅 498 + 白飯 18紅花蟹肉混合頂青片翅以蟹黃炒至乾香,翅針粗身膠質爽軟。再配以老雞、赤肉、五年金華火腿慢熬製成嘅金湯,口感豐富濃郁鮮美。上菜前侍應會主動俾我試試金湯嘅味道,試完我靈機一觸立即加個白飯,實行「魚翅撈飯」✨🩵#魚子海膽水晶蝦 298越南大虎蝦肉爽口彈牙,以海膽同15年魚子醬點綴,湯底以虎蝦蝦頭+蝦膏+海膽熬製而成,濃郁綿密鮮味係口中爆發。🩵#伊利比亞叉燒 298伊利比亞黑毛豬有「豬肉界和牛」嘅美譽,由於天然走地放養令肥瘦均勻,肉質飽滿富光澤,入口鬆化,而且肉味濃郁,吃完齒頰留香。由於器皿下一直有蠟燭加熱,叉燒一直保持香噴噴熱辣辣最佳食用溫度。🩵#黑醋脆鱔柳 158脆鱔柳經過炸至金黃酥脆口感香脆鬆化。配搭黑醋嘅酸甜風味清爽開胃,令人食唔停口。🩵小食283點拼盤中嘅 #黑芝麻方塊酥 口感異常鬆脆,好似好多塊薯片嘅集合體,芝麻香味加上微甜味道襯茶一流。侍應話係師傅秘製,會幫我反映變成禮盒商品,真係好想帶返屋企Me Time。🩵茶位28巨型茶包沖好嘅茶,侍應會即時倒入另一個茶壺放上小火爐度保溫🩵#紅棗冰糖雪梨糖水 凡惠顧小菜即贈送P.S. 櫻花色紫薑好靚又好
🩵#金湯蟹肉乾撈翅 498 + 白飯 18

🩵#魚子海膽水晶蝦 298

🩵#伊利比亞叉燒 298

🩵#黑醋脆鱔柳 158

🩵小食28

🩵茶位28
巨型茶包沖好嘅茶,侍應會即時倒入另一個茶壺放上小火爐度保溫

🩵#紅棗冰糖雪梨糖水
凡惠顧小菜即贈送

P.S. 櫻花色紫薑好靚又好食, 打卡able♥️
  • 蟹肉乾撈翅