2014-02-18 504 瀏覽
經朋友介紹,搵到灣仔呢間隱世咖啡小店!!而家starbuxks 開到周街都係,反而呢種小店先飲得出”嘆咖啡”的真正味道!其實今次係我第二次嚟,聽聞店主曾因加租壓力做唔落去, 好彩得到欣賞佢o既投資者/客人幫手, 先得以繼續!! 除咗價錢相宜(Lunch 一個意粉+咖啡大概$50)之外, 味道及質素亦非常好! 意粉除了白汁的味道調得十分好之外, 亦加上了很惹味的黑胡椒長包則稍稍用焗爐烘熱,唔會凍冰冰之餘仲有香脆的口感, 配上鮮味的煙三文魚, 正!因為本人鐘意味道較濃烈的咖啡,因此叫了一杯Macchiato! 店主亦細心解悉咗佢同其他expresso 的不同之處....入口咖啡味道好甘香, 唔會有酸味, 而且甘香味仲停留o係口腔一段時間.....好享受XXDD同場加映, tailor made 的 Blue Burry Muffin。入口鬆軟, 蛋味香濃~店主亦好鐘意同客人傾計, 了解佢哋口味, 係一位有熱情o既店主! 希望多d人知道可以支持下呢d 小店
白汁煙肉意粉
三文魚牛油果長包