2024-01-19 66 瀏覽
今次行開行開,竟然行到間好有人氣嘅食店,而家就同大家分享吓我嗰陣嘅真切感受!👣🍮嘩,佢哋個豆腐花真係「滑到出水」,啖啖都係呢種綿滑,不過話時話呢,我最中意個搭檔-咁嘅姜糖,嘩,薑味真係薑尾巴掃過咁,微微嗲,又唔會攪到一舊舊,當佢開始係口裏頭化開,個種香暖意稿拖晒全個口腔,簡直係冬日入面暖笠笠嘅小太陽🌞!跟住,沾吓自家滋味嘅豆乳,順滑得嚟又唔膩口,真係一流!😋雖然話係食得健康,但飲得我個個心情都鬆晒,味道重點就係純粹,飲落去嗰陣,個豆香飄得好遠都唔會散。到最後,仲要特別讚下佢哋嘅姜撞奶,呢個嘢完美融合咗姜嘅辛辣同奶嘅香潤,每一啖都好似被溫柔輕輕拍拍大,好滿足啊!整體而言,呢間食店提供嘅唔單止係食物嘅享受,更係一種溫存味道嘅體驗,真心推介大家去試吓!🧡👍🏻