2019-10-13 349 瀏覽
到北角上堂,快速來個輕快晚餐,又唔想幫襯大XX例牌套餐,又貴,所以周圍貢,見到這粥店門面企理,價錢尚可,就衝進去。因時間尚早,秋天晚上氣溫仲係熱辣辣🔥,粥就留番下次試,只點了個腸粉+熱豆漿。1)先講食物:魚片腸粉 -> 叫左之後先知担心,魚片會否太熟會嚡?! Mm...魚片唔可以話just make滑溜,但未至於嚡拾拾,可接受,腸粉皮係軟糯嗰類,滑但易散,整体7分 (10分滿)。豆漿-> 豆味不多,一杯甜飲吧了。2)員工工作氣氛及服務:我經常注意這點; 個人覺得在好嘅工作氛圍下吃飯,比較在靚靚裝修中進餐,吃得更舒適。 眼見幾個員工阿姐各自補位,動作又快,當我落完單 (我以為阿姐姐落左單),繼續八下菜牌有咩食時,另一個阿姐姐主動走來問我落單未,好彩佢一問,先知道之前個阿姐太忙未去打單,我試過低、中、高檔餐廳,望住餐牌好耐,周圍揮手示意點菜,侍應見到當見唔到,有啲員工晌度咬交😓,咁對比下,我識揀。 在場有新員工,個同事就好耐心咁教佢工作步驟,咁和諧氣氛,真like架👍下次有機會,再試下粥、煲仔飯😋

1)先講食物:

豆漿-> 豆味不多,一杯甜飲吧了。

魚片腸粉

2)員工工作氣氛及服務:

下次有機會,再試下粥、煲仔飯😋
2019-10-12