2015-12-30 1455 瀏覽
新一年又就快到...又係同朋友相聚狂歡既時間!每次都會諗食咩而煩惱,但自從上次朋友帶我黎宜家西餐廳之後,就成為我地既聚腳點了!!!餐廳門口唔算大,但原來入面有2層,裝修簡約但十分舒適。有長長既SOFA,同朋友食飯傾計十分舒服!!!牛扒以木板上好有特色,配以厚切薯條同蔬菜,未食都已經俾賣相吸引了!!整道菜水準好高,牛扒厚身肉汁香濃,十分 juicy!!!伴碟既薯條更加令人著迷!!!!熱辣辣好新鮮,外脆內綿,厚切薯條口感十足PIZZA餡料好多,有又蝦有魷魚有波蘿,面層仲有豐富既芝士覆蓋,未食已經都流哂口水喇!!!拉絲的芝士同脆脆的PIZZA皮,絕對係必食之選!!!厚切薯條,口感十足!!!炸魚配有沙律醬,粉漿夠薄唔油膩,很開胃。 但炸魚唔太香, 但勝左外脆內嫩!!套餐仲有甜品送。老闆特意為我地介紹即將推出既vanilla雪糕brownie,简直無得頂!!!!!熱辣辣既brownie配以凍冰凍既vanilla雪糕,冷熱交錯,味覺大享受齋食brownie會好口乾的,但餐廳好細心...雪糕份量十足,絕對唔會出現食哂雪糕都未食完brownie既情況出現!平時飲開既榛子朱古力好多時都會出現太甜既情況,
美國安格斯肉眼
整道菜水準好高,牛扒厚身肉汁香濃,十分 juicy!!!
千島海鮮薄餅
拉絲的芝士同脆脆的PIZZA皮,絕對係必食之選!!!
炸魚薯條

齋食brownie會好口乾的,但餐廳好細心...
榛子朱古力
平時飲開既榛子朱古力好多時都會出現太甜既情況,但今次好滿意。朱古力有濃濃既榛子味,同時又唔會太甜。

整體來講,成間餐廳無論食物既味道定環境水準都好高!!!重點係價錢好親民!!!!岩哂同朋友一齊傾計食飯!

2015-12-29