2021-08-17 210 瀏覽
糖蓮子既甜品真係食幾多次都唔會厭本身個人比較少食甜嘢,對甜品都幾挑剔,所以如果我肯回頭既甜品一定係覺得好好味既。佢既甜品勝在創新,有幾樣仲係獲獎甜品。醉人Bailey's 雪糕紅豆冰🍧呢個真係百吃不厭,融合咗多種食材,不斷碰擊你嘅味蕾。雲呢拿雪糕球上面鋪上一層朱古力粉,雪糕下面係一層浸淫係Bailey's裡面既紅豆冰。雲呢拿雪糕球香滑配上微甜朱古力粉,紅豆粒粒飽悶,並且散發住微微嘅酒香,好食到停唔到口呀!朱古力蛋糕伴雲呢拿雪糕🍫呢個亦都係另一個好鍾意食嘅甜品,佢個朱古力蛋糕係好出名嘅,好似都係拎獎作品!朱古力蛋糕係焗到好香,外皮有少少脆身,但係裏面就好軟淋,並且有濃濃既朱古力香味。最重要係個cake一啲都唔甜,怕食甜野既朋友仔都完全唔需要擔心。以個人覺得搭配雲呢拿雪糕最好,因為朱古力有少少甘甘地嘅味道,而雲呢拿嘅甜味就可以中和左呢一浸苦苦地嘅味道,又會突出朱古力嘅香濃,簡直係絕配!其實呢間甜品舖有好多甜品都好出色,老闆娘又好好人,服務態度好好!大家經過紅磡都可以過嚟試吓㗎 !
糖蓮子既甜品真係食幾多次都唔會厭
佢既甜品勝在創新,有幾樣仲係獲獎甜品

醉人Bailey's 雪糕紅豆冰🍧

朱古力蛋糕伴雲呢拿雪糕🍫