一直都好想去😍大埔小白鷺餐廳🤍Lake House潮下聖,之前嘅巨型月亮就令我印象好深刻🤩。「金鷺湖」樓底勁高,再加上落地玻璃、圓拱形牆身設計、圓形吊燈,一邊嘆住茶食點心🥢,一邊望住優美湖景,呢件事幾嚐心悅目💖~ ·♡ 玫瑰金蝦餃 HKD$78蝦餃金光閃閃✨盡顯貴氣,好養眼呀!! 咬開仲要係啖啖爽口蝦肉🦐。·♡ 石榴牛肉球 HKD$62賣相看得出大廚的心思🥰,牛角球用腐皮包裹浸在高湯裡,呢個食法更能吃出牛角球嘅鮮味🤤。·♡ 黑松露野菌餃 HKD$68整粒餃都係滿滿嘅野菌粒粒🍄,餃皮好薄且晶瑩剔透,同時散發陣陣黑松露香氣😚,推薦~·♡ 脆脆鮮蝦紅米腸 HKD$78外軟內脆嘅口感做得好好👍🏻,擺咗一陣嘅內層薄脆都冇變腍,值得加分🥳!! 腸粉、薄脆、蝦肉具多層口感,個人好喜歡😋~·♡ 松茸蟹肉灌湯餃 HKD$128灌湯餃大粒飽滿😻,以上湯浸住,內餡好多料好豐富,充滿鮮味😚。·♡ 古法芝麻卷 HKD$58味道唔會好甜,芝麻卷一層層做得好薄👍🏻,芝麻味道突出,大廚手巧之作🫰🏻。·📍金鷺湖 Le Vow大埔紅林路2號白鷺湖互動中心地下A號舖
一邊嘆住茶食點心🥢,一邊望住優美湖景,呢件事幾嚐心悅目💖~
♡ 玫瑰金蝦餃 HKD$78

♡ 石榴牛肉球 HKD$62

♡ 黑松露野菌餃 HKD$68

整粒餃都係滿滿嘅野菌粒粒🍄,餃皮好薄且晶瑩剔透,
同時散發陣陣黑松露香氣😚,推薦~
♡ 脆脆鮮蝦紅米腸 HKD$78

腸粉、薄脆、蝦肉具多層口感,個人好喜歡😋~
♡ 松茸蟹肉灌湯餃 HKD$128

灌湯餃大粒飽滿😻,以上湯浸住,
內餡好多料好豐富,充滿鮮味😚。
♡ 古法芝麻卷 HKD$58

📍金鷺湖 Le Vow
大埔紅林路2號白鷺湖互動中心地下A號舖
2024-04-28