2014-08-14 1285 瀏覽
同事升職嘉仁宮咁當然要食餐好既賀下佢啦!上網見到公司附近工廈有間新開既包場公司有私房菜食,上去視策過環境ok就決定去馬!收工7點成班10個人浩浩蕩蕩衝上去,見到間鋪頭已經set好晒個場等緊我地上去,我心諗終於唔洗同人逼同人爭位喇!(感動ing...)間野環境唔錯,私隱度一流,最啱我地呢班吵鬧的孩子,怕嘈到人嘛,哈哈入正題喇,先黎幾款ham同沙律做頭盤,特別喜歡一款西班牙既ham,唔記得叫咩名,唔太咸帶少少甜味. 之後就係我期待既生蠔拼盤喇,當晚大廚推薦左幾款,有法國,南非,蘇格蘭,隻隻都好高質!陪合埋大廚推薦既白酒,滿意!Main我地選擇左share燒雞,羊架,同燒安格斯牛肉,三樣都好好食,我個人特別鐘意個燒牛肉,雖然有少少肥,但係火候剛剛好!同埋一般餐廳都好難試到原條燒牛肉呢!不過食到呢度我已經好飽,pasta同risotto食左少少就食唔落喇...甜品之中有一個佢地自家製的apple combo pie,超好食!食得出個大廚好比心機整,同出面普通餐廳甜品hea做有好大分別!滿意!希望呢間鋪可以一路keep到水準,唔係我地呢班吵鬧的小朋友又要搵其他地方落腳喇

同事升職嘉仁宮咁當然要食餐好既賀下佢啦!

2014-08-12
  • Apple Combo Pie