2018-01-11 88 瀏覽
Girl’s Talk Tonight! Mega Box 食到悶,在openrice 見到呢間餐廳咁少女風,又0係九龍灣,今日一於黎呢度開餐!餐廳以湖水綠同湖水藍為主調,感覺清新又舒服! 座位寬敞,大部份都係梳化位,坐得幾舒服!部份位置仲會間開少少,等客人有私人空間,係同女朋友傾心事既好地方!見到咁靚既場景,大家都忍唔住係咁影相。除左餐廳設計外,餐牌亦不容忽視,餐牌除左食物名稱外,仲配有圖片對照,色彩繽紛,未食見到個餐牌既圖已經流晒口水餐牌見到呢個泡菜豚肉抱泡鍋飯好特別,睇黎睇去都唔似係飯類? 所以點左黎試下呢個看似甜品的東東,其實係一個飯黎,但外表點睇都唔似!當店員上菜時我地都好奇怪? 究竟呢舊 “雲”係點食法? 說好的飯呢? 於是我們好殘忍地用叉篤爆舊”雲”, 原來係內有玄機說好的泡菜豚肉飯就0係入面!原來舊”雲”係用蛋白打成,好重蛋味,食落去軟綿綿的,就好似食緊綿花糖咁。而辣辣地既泡菜加上調好味既豚肉,配合起上黎味道很濃,好味 之後係海鮮泡菜蛋餅,當店員上菜時已經有好濃郁既蛋味,呢個蛋餅都係有少少辣辣地,入面仲有唔少既海鮮,廚師仲加左好多蔥, 提升左整個蛋餅既香味!最重要係上面

最重要係上面既醬,配埋啲蛋同海鮮一齊食,十分之滋味!

兩個女仔食飯又點可以冇甜品
我地見餐牌個圖咁搶眼,就點左香蕉巧克力親親,呢個親親成個波咁,唔好以為佢成個都係綿花糖,其實又係內有玄機,一打開個綿花糖內,原來仲有一粒粒多士,粒粒多士都好重蜜糖味,如果只係食多士會好甜,但配埋個雪糕一齊食就perfect 喇!