餐廳: 교자상
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
Kick off Blue Monday🍻咁就去食好西啦~Vienn帶大家嚟到隔近銅鑼灣E出口,行大概3分鐘路程就去到名店坊「食街」 GYOJASANG 교자상 ,由韓置直送食材到店的一間韓式高級遠廳;裝潢以木系型格路線為主,更設有露天位置,環境好chill ~今次揀咗坐露天位置,有冷氣吹風機吹住 1d都唔覺得熱~ 環境氣氛好似去咗南法咁,好寫意~ ⋯⋯ 廢話少講,食評即到 ⋯⋯🇰🇷辣漬前菜 $38有辣有唔辣,嗜辣梗係揀辣🌶️有醃魚仔、海帶昆布、泡菜🇰🇷韓式生牛肉 $215 將生牛肉配上切粒雪梨、青瓜、松子仁、泡菜、蒜蓉+ 生雞蛋,撈勻就食得,每啖都食到唔同配料,配上炸脆紫菜片上,口感層次豐富!中意食生牛肉必點🇰🇷海膽紫菜包飯 $380紫菜包飯上面有生牛肉、海膽,海膽上有魚子醬作點綴,非常之eye candy! 海膽非常新鮮,好鮮甜,一啖一件,好奢侈啊🇰🇷韓牛胸肉 $660召喚牛魔王📣 牛胸肉鋪滿成個韓式平鍋,牛胸肉油脂分佈均勻,中間放上水芹菜,係皇帝菜d fd! 由於第1次食梗係要相機食先啦,店員非常好等我哋打晒卡,就慢慢煮,先煮水芹菜,之後到牛胸肉,最後將韓式拌料逐一煮。有韮菜、泡菜
Kick off Blue Monday🍻咁就去食好西啦~

⋯⋯ 廢話少講,食評即到 ⋯⋯
辣漬前菜/Pineapple Soda / Lime Soda
🇰🇷辣漬前菜 $38
有辣有唔辣,嗜辣梗係揀辣🌶️有醃魚仔、海帶昆布、泡菜

🇰🇷韓式生牛肉 $215

海膽紫菜包飯
🇰🇷海膽紫菜包飯 $380

🇰🇷韓牛胸肉 $660
召喚牛魔王📣
韓牛胸肉+韓式拌料
有韮菜、泡菜、芽菜、靈芝、牛蒡,一啖牛肉一啖拌菜,牛胸肉口感較爽,重牛味,可以就咁食,想濃味可沾鹽底麻油,牛味更突出! 牛魔王必點~

半半炸雞
🇰🇷半半炸雞 $178
份量十足嘅炸雞(芝士、甜辣)即叫即炸,炸粉好薄,入口外脆內juicy,甘香可口。 炸蓮藕、銀魚仔非常之好味,冇膩感,中意食炸雞不能錯過!甜辣味非常惹味,2者之間平衡得好好,沾芝士又另一番風味~

燒香蕉配朱古力
🇰🇷燒香蕉配朱古力 $88
香蕉連皮grill,上面嘅焦糖燒到卜卜脆,入口先脆再軟糯,沾上薄荷朱古力醬,邪惡到!美味甜品為完滿的一餐畫上句號

🇰🇷 Pineapple Soda / Lime Soda $48

Overall嚟講價錢中等,只係我哋2個食量較大,所以先人均消費$900左右。但勝在環境好chill,服務質素+食材都好,中意食韓國菜🇰🇷嘅你一定要試!

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼

🍻GYOJASANG 교자상