2012-02-17 143 瀏覽
為了要找一個地方可供十二人坐 , 食物要老少咸宜 , 不能太貴 , 揀來揀去就決定試下呢間大吉第一地點方便 , 第二有 openrice coupon 平二十元 , 第三任食 , 啱晒班大胃王喇 ~一早打左電話去 book 枱 , 晚餐 buffet 分兩兩場 , 為免小朋友食得夜第朝要返學 , 我地揀左 6:00 - 8:30 pm 個場 ,去到時已有一兩枱其他客都到左 , 侍應安排了近窗的一列枱俾我地 , 每張枱超細 鬼咩 , 店舖都細 , 佢都要擺番咁上下枱數先得既但係數一數 , 咦 , 點解得 5 張枱泊埋既 ? 12 個人點坐呀 ? 趁隔離人客沒來 , 馬上同侍應反應 , 佢仲話隔離 d 枱已有人訂喎 ~嘩 , 咁點呀 ? 冇可能坐得落喎 卒之佢死死地氣去將隔離張枱搬埋過來 講番雖然店子細細 , 但當坐滿後 , 又唔係好覺同隔離 d 人好迫或好嘈咁喎 ~班餓鬼已馬上急不及待剔 order , 大致上食物都 ok , 不要要求太高 , 畢竟價錢真的很大眾化 ,用了 coupon , 成人每位連加一 $ 176 , 小童每位連加一 $110 ,當晚還有一位小童一月

鬼咩 , 店舖都細 , 佢都要擺番咁上下枱數先得既
嘩 , 咁點呀 ? 冇可能坐得落喎
卒之佢死死地氣去將隔離張枱搬埋過來

當晚還有一位小童一月份生日 , 餐廳送上壽司蛋糕 , 還播上日文版生日歌 , 不過好細聲 , 幾乎聽不到 !
last order 係八點 , 之後就埋單 , 效率都好高 , 確保下一場的客人能準時入席
最後每人送了一杯 雀巢朱古力雪糕 , 飽晒咯....
焗廣島生蠔
燒羊鞍
肉酸的三文魚+甜甜蝦+好味螺肉
冇咩內涵的手卷 , 而且紫菜勁靱 !!!
串燒和牛肉 , 勁難食 ! 呢 d 係食剩既 ~
北海道牛乳海鮮鍋
鰻魚芝士卷 -+ 鰻魚夀司
炸蝦天婦蘿 + 吉列蠔
壽司蛋糕 , 唱完生日歌之後冇人食
九菜炒蜆
燒海蝦