2023-09-08 1562 瀏覽
好友約在中環午餐,到處都要排隊,唯有這里不用,想快些坐低食野傾計,也不計較地方擠迫和要自己囉餐。看看餐牌都可以選到想吃的東西,我們揀了大蝦蕃茄意粉和比目魚沙律,再點兩杯咖啡少奶,就坐低慢慢等,人多關係都需要等一段時間,幸好我們不著急, 只求有地方落腳傾計,當顯示牌著登時就要自己去 摞餐,張台好細好細,差不多放不下我們點的食物 ,幸好我們兩個都很苗條,位置可以轉身。🤪兩個主菜都算好味,大蝦新鮮茄汁夠多,都有新鮮蕃茄,煎比目魚就比較細份,好似唔夠飽, 兩杯咖啡都好飲,同樣都是份量偏少。餐廳的餐台很接近,左右隔離的說話都聽清楚,所以要扮斯文講野要細細聲。食完主菜飲完咖啡,好似得半飽,所以又要叫甜品,一個蛋白檸檬撻,一個芒果奶油蛋糕 ,兩個買相都超靚,食落又超正,不枉我們一場來到。檸檬撻酸甜適中,蛋白滑溜香甜,芒果奶油蛋糕軟糯溫潤,似布甸多啲 。 食到3點人客依然很多,可見這裡好受歡迎,可能是價錢在 IFC 算便宜的。

看看餐牌都可以選到想吃的東西,

我們揀了大蝦蕃茄意粉和比目魚沙律,

好似得半飽,所以又要叫甜品,一個蛋白檸檬撻,

一個芒果奶油蛋糕 ,