餐廳: 叁茶陸飯
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2018-11-21 170 瀏覽
呢間叁茶陸飯係八咪半都開左一段時間😊星期六日晚曾經試過都要等位既,而我地今次就星期一晚去,冇咩人唔洗排隊,可以直接入去!裡面既格調幾好,好舒服既感覺😌我地兩個人分別叫左一人一碗台灣肉燥飯,滷水拼盤(小),經典三杯雞同埋一杯海鹽芝士奶蓋茉香綠茶。先講呢個滷水拼盤(小),裏面分別有金錢肚、豆腐、滷水蛋同埋雞翼。豆腐係比較硬身個種,有少少似豆腐干😂整體黎講我覺得就比較一般~呢個三杯雞好濃味,有啲似平時食雞煲個啲雞咁~而入面都有好多件雞,兩個人食都唔係好食得哂😂台灣肉燥飯黎講算幾好!平時自己都比較鐘意食台灣料理!而最常食既都係肉燥飯🤔呢個肉燥飯裡面係有半肥瘦既肉,第一啖食落去係好明顯食到啲肥肉,個感覺係超正的,好好味👍🏼同埋呢個份量都幾多!會好飽的!最後不得不介紹呢個海鹽芝士奶蓋茉香綠茶!真係好好飲~佢上面個層海鹽芝士奶蓋好滑,配合埋個茶底,係每次必點的👍🏼

滷味拼盤(小)

經典三杯雞