2019-01-15 49 瀏覽
今日難得兩個撐枱腳,決定食餐好D慰勞吓自己,其實想食吉列牛好耐,所以行過見到"和牛",自自然然吸咗我入去~店內以木系裝潢為主,雅緻得嚟又不失格調,我地較早入座,7:30可以避開咗晚上用餐高峰期,可以慢慢享受食物同環境連餐牌都有木系特色吉列牛有三款選擇,我地揀咗中上價錢嘅安格斯盛盒嚟試除吉列牛外,亦有其他和牛盛合可以選擇,用料矜貴上盛除平常座位同卡位,仲設有吧枱,另有一番風味前菜係胡麻醬凍豆腐沙律夠麻香又微酸帶甜,非常醒胃再嚟就係鐡板山賊汁和牛粒,個汁名好得意,配上原粒黑椒粒及洋蔥,清甜可口,一啖一粒。個汁同D黑椒又將和牛味道提升不小另外一個係吉列和牛Pizza,餠底又薄又脆,加上蕃茄醬同芝士,再放上吉列和牛同蛋黃醬,層次豐富等咗咁耐,終於等到我最期待嘅吉列牛,除牛外,仲有醬料比你煎好後佐牛食,蜜糖芥末,海鹽同鹽燒汁,而且師傅先將和牛面炸脆,再由客人自行放上燒爐煎熟。店員建議每面15秒就啱啱好,平時唔食帶粉紅牛扒的我,都接受到。入口即化,啱啱好,唔會老同鞋食咗幾樣較濃味食物後,食返個清小小嘅湯飯清一清,雖然話清,但用料一上都唔差,呢個野菜牛肉泡飯亦用上和牛嚟煮,既清又鮮,加埋隻旦、D葱花
連餐牌都有木系特色
吉列牛有三款選擇,我地揀咗中上價錢嘅安格斯盛盒嚟試
除吉列牛外,亦有其他和牛盛合可以選擇,用料矜貴上盛
除平常座位同卡位,仲設有吧枱,另有一番風味
前菜係胡麻醬凍豆腐沙律夠麻香又微酸帶甜,非常醒胃
安格斯盛盒
食咗幾樣較濃味食物後,食返個清小小嘅湯飯清一清,雖然話清,但用料一上都唔差,呢個野菜牛肉泡飯亦用上和牛嚟煮,既清又鮮,加埋隻旦、D葱花同紫菜就更提鮮~
安格斯盛盒
  • 前菜