2017-04-20 635 瀏覽
我超鍾意食炸物, 所以天丼就絕對合我胃口啦! 但其實對上一次食天丼其實已經都兩、三年前去大阪旅行, 行下行下見到有間天丼店, 就走入去食, 笨笨的我之前都唔知道香港都有得食囉! 海鮮天丼 vs 海膽天丼炸粉夠薄, 夠脆身, 被包裹著的材料仍能保持水份, 唯獨丼飯的醬汁太少, 味道淡之餘, 亦令人有好涸喉海鮮天丼 - $68🍡日本甲紋魷魚 ~ 保持著彈牙口感😋😋🍡日本蟹肉棒🍡虎蝦🍡流心蛋 ~ 雞蛋炸完後仍然有流心口感, 有驚喜🍡菜心苗 ~ 完全估唔到, 菜心苗炸完後一啲都唔乾, 仲要加$5有多一條, 下次識嘢啦! 🍡茄子🍡蓮藕海膽天丼 - $85🍭 海膽天婦羅 (2件) - 第一次見用炸的方式來處理海膽 - 用紫菜包裹著海膽...紫菜炸理脆脆, 而內層的海膽則軟棉棉之餘, 鮮味無比🍭 流心蛋🍭 菜心苗🍭 茄子🍭 蓮藕🍭 南瓜
我超鍾意食炸物, 所以天丼就絕對合我胃口啦!

海鮮天丼 vs 海膽天丼

海鮮天丼 - $68

🍡日本甲紋魷魚 ~ 保持著彈牙口感😋😋

🍡日本蟹肉棒

🍡虎蝦

🍡流心蛋 ~ 雞蛋炸完後仍然有流心口感, 有驚喜

🍡茄子

🍡蓮藕