2017-07-13 2433 瀏覽
去過西貢,流游山等地方食海鮮,多年始終覺得容龍既煮功最好。容龍可以自帶海鮮,先到三聖村買海鮮榮利記是多年也光顧既海鮮擋,海鮮新鮮,試過一次買野剛剛那隻帶子死左,都可以叫容龍既人去返呢間店換過隻,所以好放心海鮮一定新鮮唔好比人呃。價錢唔可以話佢最平,不過一分錢一分貨,是日買左條東星班(海魚,唔係養), 8隻蟶子,4隻大花竹蝦,$1300. 樣樣都好鮮好甜。拎上容龍,呀姐會問你海鮮想點整豉油王大蝦,外殻走油炸得香脆,入面既肉好彈牙好嫩,豉油味剛剛好不會太咸又帶到蝦既鮮味魚2味 青芹炒球肉好鮮,炒既火喉剛剛好,魚肉不會散,海魚真係同養魚唔同,一食就知!魚2味- 炇骨,外層粉漿不會太厚,包住魚肉,入哂味好好食豉椒炒蟶子王,好大條,肉好鮮甜好彈牙,豉椒味不會太重蓋過鮮味,正!另外叫左個揚州炒飯,普通,不多提最後要食容龍既招牌甜品,燉椰皇,好香椰味,好滑又不過甜! 必食!最後容龍煮功+炒飯+1個椰皇+2杯可樂,$630, 價錢都算係咁。出面多數煮工同買料既錢一樣(e.g 出面如果你買海鮮買了1千,多數煮工都收1千,total 2 千)所以容龍都算抵,而且味道唔錯! 出面食海鮮味精落得好重手,容龍已
去過西貢,流游山等地方食海鮮,多年始終覺得容龍既煮功最好。

容龍可以自帶海鮮,先到三聖村買海鮮

拎上容龍,呀姐會問你海鮮想點整

豉油王大蝦

魚2味,炒球

魚2味 青芹炒球

魚2味,炆骨

魚2味- 炇骨,外層粉漿不會太厚,包住魚肉,入哂味好好食

豉椒炒蟶子王

另外叫左個揚州炒飯,普通,不多提

椰皇

所以容龍都算抵,而且味道唔錯! 出面食海鮮味精落得好重手,容龍已經相對少味精,所以都值得推薦!

(唯一不滿係成日覺得佢既地毯好污糟)
豉油王大蝦
魚2味,炒球