餐廳: KITCHEN
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-09-21 9446 瀏覽
見到啲度有好多劣評,其實又唔係真係咁差啫😅今次我哋weekday試左佢嘅夜晚buffet,6點入座,食到9:30。全場大概6-7成滿,又唔算好多人,食物refill都快。我係衝著佢嘅生蠔同麵包蟹而來的,而啲兩樣都令我非常滿意。其次係佢嘅鴨肝都好好食。至於其他野都係一般般,整體而言未至於要劣評。法國生蠔👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻啲豪雖然唔係好大隻,但係佢夠鮮甜,而且啲肉都爽脆。最重要一點,係佢無限量供應,亦都冇限制每人每次拎幾多隻。我每次都一次過拎10隻,如果冇晒佢就會立即響廚房refill出嚟。前後我拎左三次,即係食咗30隻,其實都回左一大本啦。麵包蟹👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻啲麵包蟹都算大隻,最正嘅地方係佢隻隻都爆膏,啲膏勁鮮甜,而且最難得嘅地方係麵包蟹嘅蟹肉竟然係會有蟹味。可能你會話蟹當然有蟹味啦,但事實並非如此,因為絕大部份酒店buffet供應嘅麵包蟹,啲蟹肉都只係得雪藏味,係完全冇味你根本唔會想食,而今次嘅麵包蟹完全冇雪味的,而且仲鮮甜添。我前後食咗一隻半。亦都有版友話啲麵包蟹出咗半個鐘就唔再Refill,好在今晚冇呢個情況,我去到9:00都仲見到有麵包蟹供應,基本上佢一冇晒就會refil
見到啲度有好多劣評,其實又唔係真係咁差啫😅

法國生蠔👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

麵包蟹👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
啲麵包蟹都算大隻,最正嘅地方係佢隻隻都爆膏,啲膏勁鮮甜,而且最難得嘅地方係麵包蟹嘅蟹肉竟然係會有蟹味。可能你會話蟹當然有蟹味啦,但事實並非如此,因為絕大部份酒店buffet供應嘅麵包蟹,啲蟹肉都只係得雪藏味,係完全冇味你根本唔會想食,而今次嘅麵包蟹完全冇雪味的,而且仲鮮甜添。我前後食咗一隻半。亦都有版友話啲麵包蟹出咗半個鐘就唔再Refill,好在今晚冇呢個情況,我去到9:00都仲見到有麵包蟹供應,基本上佢一冇晒就會refill,呢樣係抵讚嘅
爆膏麵包蟹

其實佢仲有好多其他海鮮,包括東風螺、翡翠螺、蝦、扇貝、小龍蝦、蜆、青口等等。我掛住食生蠔同麵包蟹其他嗰啲都冇乜機會試😅
海鮮

佢嘅熱葷都唔算少,味道就中規中矩。有樣奇怪嘅地方係佢會將啲海鮮變做熱葷然後又變多個菜,例如炒蟹佢會用麵包蟹嚟炒,清酒煮蜆佢用番海鮮嗰啲蜆同青口,豉油皇煎蝦佢又用冷盤嗰啲蝦,仲有焗蠔都係用返嗰啲法國生蠔,就變得太細隻了。

熱葷
和牛扒

日式區佢係比較冇睇頭,魚生種類少,壽司款式都好少,有個即叫即做嘅天婦羅,不過味道就一般,仲有冷麵都係一般。我連影都冇影😅😅

芝士同cold cut 都有唔少選擇,佢有一大張長枱全部用嚟放芝士同cold cut
coldcut  同芝士

冷盤方面我就冇乜點試,都係一般般唔係咁吸引。
冷盤
沙律
生果

甜品方面都係冇乜特別,中規中矩咁啦。

總括而言,如果你鍾意食生蠔同麵包蟹,你會覺得值,如果呢兩樣嘢或冷盤海鮮都唔係你嘅心頭好,而其他嘢都係一般水平就好似唔係咁抵了。

食物:❇️❇️❇️❇️
環境:❇️❇️❇️❇️❇️