2015-02-06 3720 瀏覽
鍾意IFC搵位食飯,因為好大機會walkin 都得,不過得返壽司bar,好彩bar檯都幾闊。燒牛脷,一般,下次都喺叫鐵板燒或者鹽燒會好D,不過材料是真新鮮。四點刺身,要360真喺算貴,如果擺盤可以再靚D或者我心裡會覺得balance D。Anyway,材料喺真贊,新鮮,豐厚,應該是日本直送,毫無長時間雪凍痕跡,值得一試,下次都會再叫呢樣。鐵板燒蠔,唔錯,不過驚喜不足,擺盤幾靚,我鐘意日本嘢嘅好大原因喺因為日本師傅真喺好重視事物賣相。鐵板燒牛肉厚切,有驚喜!最推薦!樣就靚,無嘢講,200g牛肉,7分熟,足分量,嫩滑,keep住牛味,好香好香,加上我最鐘意炸蒜瓣,今日有它已滿足!配菜都好靚,原本想食埋個麵包,點知侍者好快手收起。。。炸牛油忌廉餅點酸梅醬,好暖好creamy好充實,下次會再叫!天婦羅手打烏冬,好味道,烏冬勁道,湯汁鮮甜,天婦羅薄薄一層金黃表皮恰到好處,無奈店內冷氣太足,碗麵好快凍哂。

燒牛舌
刺身拼盤
鐵板燒蠔
鐵板燒厚切牛肉
牛油忌廉餅
天婦羅手打烏冬
題外話/補充資料: 分量都算大,擺盤都算靚,不過店內日式氣氛不算濃。不知為何,冷氣好足,去過2次都有相容感受,希望店家可以改善下。對食物幾滿意。會是臨時喺中環要請客食飯嘅首選餐廳!
2015-02-05
刺身拼盤