(非會員)
2010-03-25 5 瀏覽
哩間嘢計埋今日食,我食咗兩次。我第一次黎係食吉烈魚柳飯,魚柳都OK,咖喱汁真係唔多掂,唔預佢似東南亞咖喱咁香咁辣,但都無諗過佢係無味無道。不過都算啦。咖喱魚柳飯:$24因為第一次我個朋友想食佢地個咖喱芝士蛋包飯,但原來要兩點後先有,所以我地今次晏啲去,再食過。今次嘅經驗真係令我有啲驚訝。我兩位朋友都點咗咖喱芝士蛋包飯,我自己就點咗個咖喱吉烈雞扒飯。根據上次經驗,今次我地試下加大辣,試下個味道會唔會係好啲。我畀錢嗰時,個職員都話:可能要等兩個字喎,因為個雞扒係即炸架。OK,即炸咪好囉。兩個蛋包飯上先,奇怪在,一個上面有黑椒,一個就無喎。不過佢地兩個都話哩個飯認真麻麻。到我個飯黎喇,塊雞扒被切開4塊。我食咗頭兩塊都無乜嘢,不過味道麻麻,因為個雞扒無乜味,而個所謂加咗大辣嘅咖喱繼續係無味(加咗=無加),所以由頭到尾都係無乜味。到第三塊......嘩!唔係嘛......生架喎......但我自己都食咗大半飯喇,所以都唔叫佢地換,不過都有向佢地提出,希望佢地下次注意下啦。咖喱吉烈雞扒飯:$27咖喱芝士蛋包飯:$24
哩間嘢計埋今日食,我食咗兩次。
不過都算啦。
咖喱魚柳飯:$24

今次嘅經驗真係令我有啲驚訝。

OK,即炸咪好囉。

兩個蛋包飯上先,奇怪在,一個上面有黑椒,一個就無喎。
不過佢地兩個都話哩個飯認真麻麻。

到我個飯黎喇,塊雞扒被切開4塊。

咖喱吉烈雞扒飯:$27
咖喱芝士蛋包飯:$24
差-圖中所見,中間嗰度仲係有啲生架
2010-03-25