釧Kushiro係我最愛的omakase 廚師發辦!由食物到服務細節位都係無可挑剔!一定要讚下主廚!好樂於介紹各種食材,積極同食客溝通!食一次omakase 都學到好多知識!🌟螢光魷魚:鮮甜美味,肉身多汁煙韌~🌟青柳貝(馬鹿貝):肉質厚實,貝肉鮮甜爽口,淡淡海水味~🌟日本富山縣白蝦他他:蝦肉甜美,最下層的蝦膏奶凍亦豐腴甘香!!🌟北海道熟成帶子配松露醬:口感爽滑彈牙,鮮味十足,配搭松露將更顯熟成的風味~🌟🌟🌟黑鯥魚:黑鯥魚是一種矜貴的深海魚,產量稀少,是少見的高級食材,口感肥美帶甜、油脂豐富而無渣,是刺身中的極品,人生中必要一試!🌟羽太(即是香港人叫的石斑魚):羽太上面配以鹽同柚子皮,清甜爽口🌟鳥貝:肉質飽滿、好有彈性!有貝殼類的鮮甜感,充滿海水味,被大海包圍的感覺~🌟鯖魚:主廚用備長炭燒一燒鯖魚,逼出魚油,油脂豐富,鯖魚柔嫩細滑,口感香滑🌟北海道縞蝦(縞海老):蝦肉厚實,富有彈性,一啖入口,滿滿的蝦膠質感!!🌟和歌山中拖羅:油脂甘香,口感細嫩🌟和歌山大拖羅:油脂豐富,入口即溶🌟梭子魚:配搭味噌豆腐,更增風味🌟鰹魚:🌟池魚:肉質肥嫩,口感順滑鮮甜🌟淡路島海膽:建議單獨食用,因為可以品嚐到
釧Kushiro係我最愛的omakase 廚師發辦!
山葵

由食物到服務細節位都係無可挑剔!

一定要讚下主廚!好樂於介紹各種食材,積極同食客溝通!
鯖魚
食一次omakase 都學到好多知識!

🌟螢光魷魚:鮮甜美味,肉身多汁煙韌~
螢光魷魚

🌟青柳貝(馬鹿貝):肉質厚實,貝肉鮮甜爽口,淡淡海水味~

🌟日本富山縣白蝦他他:
富山縣白蝦他他

蝦肉甜美,最下層的蝦膏奶凍亦豐腴甘香!!

🌟北海道熟成帶子配松露醬:
口感爽滑彈牙,鮮味十足,配搭松露將更顯熟成的風味~

🌟🌟🌟黑鯥魚:

🌟羽太(即是香港人叫的石斑魚):
羽太上面配以鹽同柚子皮,清甜爽口

🌟鳥貝:
烏貝

🌟鯖魚:

🌟北海道縞蝦(縞海老):
蝦肉厚實,富有彈性,一啖入口,滿滿的蝦膠質感!!

🌟和歌山中拖羅:油脂甘香,口感細嫩

🌟和歌山大拖羅:油脂豐富,入口即溶

🌟梭子魚:配搭味噌豆腐,更增風味
梭子魚

🌟鰹魚:
鰹魚

🌟池魚:肉質肥嫩,口感順滑鮮甜

🌟淡路島海膽:
淡路島海膽

建議單獨食用,因為可以品嚐到淡路島海膽的類似芒果味的淡淡果香
另外,放在手背上的食法非常有創意!具有儀式感!!

🌟玉子 - 蛋味香濃嫩滑

🌟野鴿清湯 - 極緻的清甜和濃郁!!

🌟甜品
熊本蜜瓜、士多啤梨
配自家製麻糬雪糕
甜品

🌟招牌腐皮豆乳奶凍,外面是焗到很脆的腐皮

---完滿幸福的結尾❤️❤️---

山葵