呢間係朋友介紹嘅日式居酒屋,主打炸串~ 店內氣氛好好,有吧枱同四人枱,有種短暫去日本嘅感覺~餐牌嘅食物同酒都好多選擇,我哋坐低就用ipad落單,落完上咗飲品同酒,等咗無幾耐都陸續上食物,上菜速度都幾快,建議大家分開2-3輪叫,咁就可以慢慢飲住酒,傾下計,chill住食😌•🥢 明太子芝士玉子燒 $98呢都係招牌之一,亦都係必食推介!一份都幾大件足料,玉子燒上面有明太子沙律醬同蔥花,賣相好靚!玉子燒入面keep到半熟,入面保留到蛋汁,口感滑溜,中間仲包住咗明太子同拉絲芝士😍 3樣嘅味道都配搭得好好,好好食😋•🥢 吞拿魚他他 $98吞拿魚他他落咗唔少蔥花、紫菜同埋天婦羅脆脆,中間有一隻蛋黃🧡 食之前就落埋豉油同wasabi撈勻,再𢳂落多士上面一齊食😌 超脆多士加埋天婦羅脆脆,口感幾豐富~ 但扣分位就係塊多士油咗啲😢•🥢 炸物 既然炸串係呢到主打,我哋對炸物嘅期望都幾高!咁整體都的確幾滿意,炸串係吉列果種,即係會先沾麵包糠再炸,再點埋個醬汁食~ 而唔係天婦羅果種,但炸到脆得嚟又唔會食落好𠝹口,炸皮唔厚,而且全部熱辣辣,個生熟度大部分都控制到啱啱好!因為都食咗好多款,大概講下好深印象同值得叫架啦

🥢 明太子芝士玉子燒 $98

🥢 吞拿魚他他 $98
吞拿魚他他

🥢 炸物
因為都食咗好多款,大概講下好深印象同值得叫架啦👍🏼

📸 炸雞軟骨👍🏼
炸雞軟骨好多,炸漿撈埋白芝麻,炸起之後食落超級香,好惹味!
炸雞軟骨

📸 蟹肉
呢個蟹肉並唔係假蟹柳或者撈咗粉漿嘅蟹肉餅,而係原條蟹腳肉🤩 食到少少蟹嘅鮮味,不過份量就比較迷你😆
📸 帆立貝
帆立貝炸完出嚟都仲保留到少少刺身口感,唔會熟到韌晒👍🏼 不過都係份量比較細,雖然睇落好似一串兩粒咁,但咬開就發現係一粒帆立貝喺中間𠝹開先再沾炸漿拎去炸🫢
📸 日本年糕👍🏼
日本年糕好有驚喜,年糕軟腍得嚟又有啲煙韌!不過年糕就無乜味,要記得點埋個汁~
📸 日本雞蛋豬肉卷👍🏼
炸皮包住一層極薄切豬肉,再包住一隻溏心蛋😍 溏心蛋蛋味幾濃,豬肉薄到唔太食到,但炸溏心蛋本身已經值得叫!
日本雞蛋豬肉卷

📸 特選牛vs 黑和牛
特選牛嘅牛味濃郁啲,但有啲過熟,比較韌;黑和牛嘅和牛油香好濃,肉質都比較嫩但油香蓋過牛味,加埋炸衣嘅油味就更油,減咗少少分🤏🏻 呢兩款牛都唔算太推薦🫢
📸 炸大池魚
都幾大條,炸完入面仲好嫩!
炸大池魚

🥢 鹽燒牛舌 $98
牛舌燒得啱啱好,食落juicy唔韌但又有少少爽口,加埋上面啲蔥花同埋旁邊嘅蒜蓉鹽醬,好惹味,正!
鹽燒牛舌

🥢 天婦羅炸蝦卷壽司 $128
呢個炸蝦卷好大份,用咗2隻天婦羅蝦,壽司上面淋咗啲類似明太子沙律醬,係幾好食嘅🙈 但係入面嘅炸蝦係有啲腍咗嘅🫨 而最扣分嘅係個壽司飯,煮得太腍

🥢 Sake
嚟到日本居酒屋都忍唔住叫咗款Sake,揀咗限間限定款,會有少少桃果味,但飲落都唔太明顯,不過的確係偏甜啲嘅Sake,幾易入口~
(酒嘅選擇好多!)

吞拿魚他他
炸雞軟骨