2024-01-20 411 瀏覽
啱啱去咗安街食過一間菜譜好靚嘅店,我簡直係辣到上天喇🌶️!起初,我同屋企人叫咗個干鍋田雞,睇落普通,但吃落去嘅洋蔥蒜頭真係香到喊,簡直係洋蔥蒜頭嘅極致演繹。每一啖嘅田雞都彈牙得滾,肉質爽滑,香辣得嚟又唔會蓋過原味。跟住嚟咗碟肥腸,煮得啱啱好,唔會過爛,口感靚絕,味清香豐富,幫腸仔平反啦!佢哋啲芥蘭肉片出奇地惹味,嫩滑豬肉夾雜著芥蘭嘅清香,中和咗啲辣味,簡直係畫龍點睛,飯碗一下就見底🍚。講到嘢飲,嗰杯coke Zero跟辣嘢食簡直係絕配🥤。每次嗰份量,有時多到你話咁大份,有時就啱啱好,但無論點,都保證你會心滿意足。朋友再介紹咗炒薯仔、皮蛋、豬肚絲俾我,每一樣都好夾,皮蛋入口即溶,炒薯仔外脆內軟,豬肚絲香辣過癮。錫紙包魚檯面要命,惟獨味道滲得唔夠深,稍嫌可惜。唔過整體上,滿足度幾高,死忠愛辣嘅你千祈唔好錯過咯!記得預先訂位,唔好似我咁傻等半個鐘。哦,埋單有折,真係筍盤!