2013-01-27 820 瀏覽
看雜誌介紹, 照片很美, 兩個人來吃午餐.星期六的下午, 人唔多, 不嘈吵, 輕鬆愜意. 餐廳360旋轉, 窗外風景只有高樓大廈, 尚有空間去容納港人的核心價值嗎?無乜心水, 聽聽服務員的介紹, 叫咗:頭盤我叫了八爪魚沙津配蒜汁:賣相不俗, 舖排有層次, 八爪魚爽腍腍, 沙律新鮮, 但蒜味不多.他是西班牙傳統雜肉湯:有雞心豆,牛肉,風腸...等, 他説幾好飲.主菜我叫了吞拿魚配開心果醬及薑泡沫: 薑泡沫乏善足陳, 味道唔夠薑; 然而吞拿魚半熟,加上蕃茄粒, 配我至愛的開心果醬, 味道OK.他是黑毛豬柳配西班牙紅甜椒: 紅甜椒放在底部, 拍照唔覺; 提議放在豬柳上面, 多點鮮顏色點綴, 靚D! 黑毛豬柳有好幾件, 他說"夠食"甜品我叫了吉士配曲奇泡沬:樣子不漂亮, 一口吃下去, 原來是小時候的餅乾味道啊! 他是朱古力配榛子牛油: 成碗咁大, 食到肚都凸.咖啡配餅乾: 緑茶餅乾有驚喜...食得好飽, 已準備好足夠體力從陡峭的寶雲道出發, 往山頂去.服務員會介紹食物, 常常加水, 微笑待客有禮貌, 值得一讚.整體來說, 食物水準和雜誌寫的有個距離 我係一個Eating is Belie
看雜誌介紹, 照片很美, 兩個人來吃午餐.

星期六的下午, 人唔多, 不嘈吵, 輕鬆愜意.
無乜心水, 聽聽服務員的介紹, 叫咗:

頭盤

主菜
黑毛豬柳有好幾件, 他說"夠食"
甜品
他是朱古力配榛子牛油: 成碗咁大, 食到肚都凸.

整體來說, 食物水準和雜誌寫的有個距離
我係一個Eating is Believing 的人, 不太相信廣告, 沒有期望, 沒有失望; 然而,三百幾蚊的午餐, 有服務, 有風景, 這也是一個值得(向旅客)推介的餐廳.
餐廳老板, 請快快更新Google Map吧!