2023-03-23 24 瀏覽
上次食完呢間日式撈麵覺得好好食,而且香港甚少鋪頭可以食到日式撈麵。今次有期間限定 - 四款麻辣撈麵,就即刻去幫襯。最辣果款甚至係用左卡羅萊納死神辣椒,10分鐘內食完就叫做挑戰成功,最快完成嘅甚至可以贏到去日本嘅機票。不過我自己平時食譚仔都係食三小左右,就無謂去挑戰喇!肉之地獄 山椒胡麻冷撈麵(中辛)$119呢款撈麵相對黎講唔算太辣,加上賣相最吸引,有啲似丸京嘅拉麵,全部都係肉!唯一問題就係有芜茜,我唔記得叫店員走,上麵嘅時候我第一時間就挑走曬。醬汁有啲似四川果種麻辣,mix埋青檸汁、洋蔥同炸蒜,味道好豐富!至於麵質係比較粗身,亦好掛汁,出色!不過我食到最尾先知啲麻醬喺曬最底,大家記住撈勻啲先食啊!

肉之地獄 山椒胡麻冷撈麵(中辛)$119