2020-11-14 637 瀏覽
每次經開QRE條後巷都會聞到好香芝麻油味,沿住香味行就會黎到金子半之助之後會見到一條人龍係日本要排隊,到左香港都係繼續排唔想排就可以選擇外賣自取,仲有折扣優惠。我就預先落好單,去到就拎得。外賣包裝係一個紙盒,由於紙盒內壁有膠塗層,所以放炸物都唔會拎個盒有油漬,整整齊齊乾乾淨淨外賣係無跟麵豉湯既。配菜係醃薑,會因為外賣而唔同左?呢個就唔肯定。秘製醬汁係分開上黎保持天婦羅香脆,有別於堂食係會淋係上面。最緊要係,外賣係無天婦羅蛋架呢個係唔排隊既代價經歷左十分鐘路程,整個飯盒都係有熱度,而且天婦羅都係香脆既,食落都有堂食八成功力( 我都有心理準備會食軟天婦羅)果陣芝麻油香氣真係無可取締,外賣有呢個效果我已經好滿意。但係無左湯同蛋,男士食就未必夠飽,而且我每次堂食都會加醬汁,呢一盒仔汁分量對我就唔太夠嗯⋯⋯食完我決定下次都係乖乖排隊堂食而家要去搵下pantry有冇零食先

之後會見到一條人龍
係日本要排隊,到左香港都係繼續排
唔想排就可以選擇外賣自取,仲有折扣優惠。

呢個係唔排隊既代價

嗯⋯⋯食完我決定下次都係乖乖排隊堂食