2017-04-24 139 瀏覽
跟女朋友行完街去左食呢間日式SHABU SHABU, 第一次試呢一間餐廳, 入到去7:00 人不多Waiter 好有禮貌地安排我地入座. 睇一睇餐牌就點左一個set dinner,佢有得自海鮮5選,我點了鮮蝦及鰈魚.肉類又係五選二,我同女朋友選左安格斯牛兩份及豚肉同埋魚腩.湯款就有兩款選擇,包括米水湯及豆乳湯. 我同女朋友就簡左清湯.一黎可以試下海鮮係咪新鮮,二黎可以又未試過米水咁得意, Waiter話袋完海鮮後個湯底重可以加水後煮海鮮粥. 最最最緊要係有一隻新鮮蟹!上菜時真係有少少驚喜,因為佢既數量都幾多!新鮮蝦及右口魚全家幅第一下當然要試下佢個鮮蝦啦!真係好鮮甜..D肉又實!正當食完呢D野後..主角要出場啦!!真係超好味,又甜又多肉.最正係隻蟹D轉角位已經俾大家廚開哂, 等食客可以好輕易就開到黎食.甜品有來自日本既甜密瓜.最後,食物當然好好味啦!但我都想讚一下Jay Wong ,佢係鋪頭既supervisor, 佢既服務真係好好,由頭介紹哂D食物同埋食法.

上菜時真係有少少驚喜,因為佢既數量都幾多!
鮮蝦
鰈魚 (右口魚)
新鮮蝦及右口魚
Shabu Shabu 全家幅
全家幅
第一下當然要試下佢個鮮蝦啦!真係好鮮甜..D肉又實!正
當食完呢D野後..主角要出場啦!!

甜品有來自日本既甜密瓜.
日本密瓜
2017-04-18