2014-10-12 2347 瀏覽
今日喺呢邊做完野~要搵個地方醫下肚~心中諗住食得清淡~抬頭一望就見到呢間舖頭要上二樓的餐廳,有d難搵,上到去推開門,黑暗暗似未開始做生意~再問一下原來開緊工...~__~"揀左個位坐下~望望餐牌~價錢比我想想中貴~心諗水準高的話都冇所謂最後點了少少款黎試試刀明太子沙律 -明太子來料貨尚算鮮味,冇咩要求~上枱時除左話大廚巧手好刀功,每粒茄子都切得當相仔細之外,真係諗唔到有乜野特別之處,生菜只係普通的生菜~而且單一款式,有點失望日式炸豆腐 - 薄薄的木魚包住豆腐同炸~可能真係太薄,所以質感唔夠,而且唔知點解上枱已經唔係好熱~好一般的出品燒三文魚頭 - 好少見斬年的三文魚頭,感覺好似少一d~相信唔係同一個魚頭切開~因為我發現有三隻眼睛!幸好上枱仲有點熱,外層燒得好香脆~可以避去一點魚腥味牛油果鰻魚蟹子反卷 - 手工之作~牛油果生熟適中,軟軟的放在壽司上,中間鰻魚唔算厚切,但兩片疊埋入口質感豐富~整體黎講好唔錯~!可能似喺下午茶時段,大家感覺好優閒,一路上服務員都唔會成日過黎打擾~只要一個眼神,佢地都好快來招呼!!唔錯~店舖的洗手間設備我覺得尚可接受~~女有兩格,細細地算係乾淨都可以用~
再問一下原來開緊工...~__~"
最後點了少少款黎試試刀

2014-04-15