2015-01-25 4358 瀏覽
BOOK定位去到唔駛等餐牌太多選擇~睇到眼花撩亂,一人餐D野食都唔錯喎,可以食到好多道茶茶要左鐵觀音~幾好飲,飲完陣茶香重停留喺喉嚨度鎮江餚肉~賣相已經一流,幾好味,細細舊易入口。花雕油醉雞~雞夠滑,酒味香濃。香干馬蘭頭~第一次食覺得好得意,外面果層好似腐皮,夾埋馬蘭頭一齊食,好清。雲石豆腐羹~清清地無味精,有蟹肉絲,豆腐絲好滑,幾好飲。梅子排骨~酸酸甜甜無咩骨,細細粒啖啖肉~肉香又唔韌。腰果蝦仁~清清地,蝦仁炒得好爽口,腰果夠香。黑松露灌湯小籠包~講真我食唔到黑松露味,D肉見到一點點黑色,應該就係黑松露喇,味道OK,熱辣辣好多湯汁,但無咩特別驚喜。火腿津白~火腿只係點綴,津白夠淋身,味道唔太濃,幾清幾健康。紅燒獅子頭~肉好淋,一咬就散,肉味清甜。水晶桂花糕~睇外表平平無奇,食落真係驚為天人呀!!!口感唔錯~唔軟唔硬岩岩好,好清甜,食多幾舊都唔會漏。擂沙湯圓~即叫即整,外皮煙韌,裡面芝麻好香好濃郁,甜度適中,超好食。
BOOK定位去到唔駛等

鐵觀音
茶要左鐵觀音~幾好飲,飲完陣茶香重停留喺喉嚨度
鎮江餚肉、花雕油醉雞、香干馬蘭頭
鎮江餚肉~賣相已經一流,幾好味,細細舊易入口。
花雕油醉雞~雞夠滑,酒味香濃。
雲石豆腐羹
雲石豆腐羹~清清地無味精,有蟹肉絲,豆腐絲好滑,幾好飲。
梅子排骨
梅子排骨~酸酸甜甜無咩骨,細細粒啖啖肉~肉香又唔韌。
腰果蝦仁
腰果蝦仁~清清地,蝦仁炒得好爽口,腰果夠香。
黑松露灌湯小籠包
味道OK,熱辣辣好多湯汁,但無咩特別驚喜。
火腿津白
紅燒獅子頭
紅燒獅子頭~肉好淋,一咬就散,肉味清甜。
水晶桂花糕
水晶桂花糕~睇外表平平無奇,食落真係驚為天人呀!!!
口感唔錯~唔軟唔硬岩岩好,好清甜,食多幾舊都唔會漏。
擂沙湯圓
2015-01-23