呢間位於灣仔嘅泰國菜環境非常舒適,裝修燈火通明,店員都非常好客,上菜速度亦貼心🪄泰式大蝦炒鮮金邊粉金邊粉都大碟,大頭蝦鮮嫩多汁彈牙,金邊粉有嚼勁 唔會好硬,加上醬料炒製後帶點酸甜,配菜有芽菜、豆乾等一齊炒,豐富層次感,旁邊仲擺有花生醉、辣粉等配料,加埋一齊食就係泰國風味🪄珍寶蟹肉炒飯 招牌「珍寶蟹肉炒飯」,炒飯底鋪滿蟹肉夠哂豐富,配上蛋同蔥花,飯粒乾身惹味,入口唔會太鹹,隨後帶點辣勁非常高質🪄泰國生蝦每次去泰國都必叫,生蝦非常大隻而且新鮮,完全冇腥味,重點加埋個特色泰國醬汁非常惹味,蝦肉肉質黏口好食😋🪄椰子雪糕糯米飯甜品「椰子雪糕糯米飯」出場,以前都係食芒果糯米飯多,呢個有驚喜而雪糕分別有泰式奶茶味同埋椰子味,兩個都係我好鍾意食嘅味道,仲有滿滿糯米飯加上椰肉,粟米成個層次好豐富,唔會太甜好滿足🪄夏威夷梳打顏色非常靚,將佢攪勻之後變咗藍色,食完泰國嘢飲番杯好解渴🪄泰檸荔枝梳打呢杯飲落超冰爽,不過個人覺得甜咗少少 ,入口有啲荔枝甜味,同時亦有青檸芬香🚩 泰鑫 (灣仔)灣仔皇后大道東222號GARDENEast serviced apartments地下2號舖#addifoodie #add

🪄泰式大蝦炒鮮金邊粉

🪄珍寶蟹肉炒飯

🪄泰國生蝦

🪄椰子雪糕糯米飯

🪄夏威夷梳打
顏色非常靚,將佢攪勻之後變咗藍色,食完泰國嘢飲番杯好解渴

🪄泰檸荔枝梳打

🚩 泰鑫 (灣仔)

#addifoodie #addifoodie灣仔
#foodie #hongkongfood #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #情侶美食 #HKcouple #foodiecouple #泰鑫 #灣仔美食 #珍寶蟹肉炒飯 #灣仔泰國菜
2024-03-18