2008-07-24 19 瀏覽
打完波後照例跟波友去祭五臟,今天只有四個人不想走遠路,我本想去地庫的銀菱番尋味,但想不到銀菱已經摺埋咗,唯有就近移師到樓上的麗都。 在週日不多客人,一到達便被安排坐門口的卡位,所有卡位側都裝罝了一部液晶體電視機,吃飯同時可看電視節目。今天人較少,叫了一客168元自選四餸套餐再加一尾特價八十八元的清蒸石斑,我們選了半隻貴妃鷄、蘿蔔清湯年腩、粉絲蟹煲和海味什菜煲,有魚、有禽、有牛、有菜,營養及食物非常均衡。 牛腩煲以小爐一鍋上檯,牛腩煮得夠冧,離非上品不過都有肉味又唔會黐牙,蘿蔔出乎意料的爽甜好食,咬開冇根,可媲美生記十多元一碗豹清湯蘿蔔; 那尾蒸石斑足一斤重有多,蒸得剛剛熟,以這等價位實在非常抵食,其它的都是合格有餘。服務方面不過不失,只是問一名侍應滷水拼盤有什麼食物,她回應是有紅腸等什樣食物,答咗等如冇答。 不過整體而言都算食得過! 都會有下次嘅!有

貴妃鷄
貴妃鷄
  • 蘿蔔清湯牛腩,清蒸石斑