2014-09-02 3042 瀏覽
上星期心血來潮,好想食水煮魚,搵左間離公司唔遠的又見食評唔錯試下。依間要早訂位,平日都好full。格局像茶樓,但算安靜,適合慢慢食飯傾計,坐耐d都得。服務員態度唔錯,有求必應,唔會催人走,加茶水都算快。晚市人頭費計算,唔洗再加一,我地兩個人食,叫左三個熱菜兩個冷盤。水煮魚(抓文就知必食XD)份量適中,魚好滑,味道不錯,辣得好有層次,下層薯粉好入味。口水雞(冷盤)份量我覺得剛好,雖然看上來很少碟,但仲有其他菜,再加上兩人用,其實好夠。味道唔差,雞肉都算滑。椒鹽蝦,唔辣,但好可口,仲有蝦片配合,食飽飯,配茶或其他飲品黎食住傾計。苦瓜煎蛋,冇特別驚喜,純粹中和下唔想太熱氣,不過苦味去唔晒。冷麵,醬汁ok,辣辣地,第一碟就上依碟,幾開胃。以上份量兩個人絕對夠食,價錢都算合理。自己平時都會間中食辣,覺得整得食物水準不錯,煮法配合得很好,值得我會再來食。

依間要早訂位,平日都好full。
格局像茶樓,但算安靜,適合慢慢食飯傾計,坐耐d都得。
服務員態度唔錯,有求必應,唔會催人走,加茶水都算快。

味道唔差,雞肉都算滑。
冷麵,醬汁ok,辣辣地,第一碟就上依碟,幾開胃。
口水雞
水煮魚