2011-03-22 142 瀏覽
朋友係Facebook傳黎個抵食Shabu Shabu餐,見凍凍地又走咗去試吓。可能驚日本d輻射,個餐冇魚生刺生,但都好豐富。有沙律、雜錦天婦羅、串燒拼盤、大蜆清湯、美國牛既Shabu Shabu、烏冬再加甜品。沙律淋上酸汁,幾開胃,一啖就食開咗個胃。天婦羅有炸蝦有雜菜,d蝦幾新鮮,唔會淋謝謝,仲有我喜愛既矮瓜添!串燒有4串,有鷄翼、鷄軟骨、鷄腎同冬菇,鷄翼燒得唔錯,夠香夠脆。個湯清清地,清干靜個口再食Shabu ShabuShabu Shabu牛肉雖然得四塊,但係個鍋有好多菜同豆腐,再自己淥埋d烏冬,再凍都唔驚,正!眼濶肚窄既我,當然食唔晒,好在有助手包底,咁就冇浪費d野。淥緊野時同伙計吹吓水,傾開日本單野,問佢地點對策,佢話轉左用其他地方來貨,雖然貴D,但求食客安心喎……我都希望日本可以快D無事啦!

可能驚日本d輻射,個餐冇魚生刺生,但都好豐富。

沙律淋上酸汁,幾開胃,一啖就食開咗個胃。

個湯清清地,清干靜個口再食Shabu Shabu

眼濶肚窄既我,當然食唔晒,好在有助手包底,咁就冇浪費d野。

2011-03-22
  • shabu shabu