一大班朋友食飯,成日唔係邊爐就放題,今次轉下新意思,物色到呢間係鰂魚涌既打冷菜館質素唔錯,最啱同朋友飲酒吹水食個飯! ✨炸魚仔未點菜,先上一份炸魚仔小食! 一試呢d 咸香小食,即刻忍唔住叫左2枝藍妹啤一啤佢! ✨滷水拼盤拼盤既食物包括 鵝片、紅腸、魷魚、豬耳  啱哂唔同口味既朋友  其中鵝片份量亦唔少,滷得頗入味! ✨黃金蝦球啱啱炸起既蝦球  大大粒 一d 都唔縮水  咸蛋味十足✨川椒雞見到牆上掛住呢個菜式 少食潮州菜既我地都唔知係咩黎  係老闆推介下決定一試! 試味後,感覺炒得好入味,小小辣,好有獲氣!   ✨椒鹽豆腐呢份豆腐炸得外脆內軟, 如果調味加重更佳! ✨椒鹽鮮魷又黎一份椒鹽小菜   但亦相當滿意  口感ok 亦咬得開! ✨蒜蓉炒豆苗大大碟既豆苗  菜苗嫩口亦冇菜渣 ✨沙拉骨豬排肉質唔錯 醬汁調味亦幾適中✨蠔餅雖然呢份蠔餅稍為薄  但相對上更鬆脆  而size 亦好似成塊面咁大! 蠔仔既份量亦頗足夠下次要到港島既打冷菜館  不妨考慮呢間!

✨炸魚仔

✨滷水拼盤

✨黃金蝦球
啱啱炸起既蝦球  大大粒 一d 都唔縮水  咸蛋味十足

✨川椒雞

✨椒鹽豆腐
呢份豆腐炸得外脆內軟, 如果調味加重更佳!

✨椒鹽鮮魷
又黎一份椒鹽小菜   但亦相當滿意  口感ok 亦咬得開!

✨蒜蓉炒豆苗
大大碟既豆苗  菜苗嫩口亦冇菜渣

✨沙拉骨
豬排肉質唔錯 醬汁調味亦幾適中

✨蠔餅

下次要到港島既打冷菜館  不妨考慮呢間!