2018-07-09 584 瀏覽
對酒當歌,人生幾何?瀟瀟灑灑的星期五晚上要配得起暢暢快快的享樂,一個美式風格的漢堡之夜正正是周末開心的開始,忘記公司個衰老細,打開餐牌見到的是包,巨大的漢堡包🍔,咬一啖解千愁!星期五的晚上,約左男友撐枱腳,元朗又新街的Urban United 已經開始多人,我們等左一陣,真幸運有人埋單出來,侍應好快安排左位比我地。我地點左一個阿拉斯加特大魚堡,一個邁阿密海鮮堡,另加洋蔥圈同厚切薯條,藍橙梳打,玫瑰梳打,加左一份小食:明太子雞翼。如圖所見,兩杯梳打,藍橙梳打系我地貪得意,玫瑰梳打就真系有陣陣玫瑰味,飲左幾啖,咕左d氣出來,勁好笑,勁舒暢跟餐小食到,厚切薯條,很香脆執辣,不過如果再厚切d會開心d.洋蔥圈,又是本小姐最愛,洋蔥的香味永遠系咁吸引,睇黎食完要去飲涼茶,太香口了嘛....明太子雞翼,即雞翼中釀左明太子,仲保持左雞翼肉質的嫩滑,很香。愛食雞既朋友不要錯過這一道小食。主角登場,阿拉斯加特大魚堡,巨無霸的不是包,系魚柳,橫行在兩片包之間,好有霸氣,市面少有咁大舊魚柳的漢堡,賣相十分吸引,我地兩人share,都勁滿足。而且最重要佢不只是賣相吸引,重點系質量極優秀,啖啖魚肉,炸粉相當薄,外

對酒當歌,人生幾何?

梳打

明太子雞翼

愛食雞既朋友不要錯過這一道小食。

阿拉斯加特大魚堡

主角登場,

阿加斯加特大魚堡
而且最重要佢不只是賣相吸引,重點系質量極優秀,啖啖魚肉,炸粉相當薄,外脆內嫩,有料到,值得一贊👍
另一主食系
邁阿密海鮮堡。
邁阿密海鮮堡

呢個由軟殼蟹,鮮蝦,羅馬菜,蕃茄,洋蔥,芝士配辣醬組成的漢堡,即有美式漢堡的精髓,又結合左東南亞的特色,口感好獨特,好多層次。軟殼蟹同芝士的配搭,即帶出軟殼蟹的酥,又提起左芝士既香滑,好match!

2018-07-06
梳打