2021-06-03 549 瀏覽
Book左8點食準時入得去蒸過嘅餐具滾熱水放心食用。坐低姐姐比咗小食花生+'喬'頭同問我哋飲咩,仲有茶。姐姐們都好好服務同有禮貌。一來係刺身拼盤,份量為2人岩岩好揀左椒鹽豆腐做前菜,因為真係要留肚食以下嘅海鮮,豆腐份量好多,椒鹽好香口仲有少少辣香,好正!第一轉蒸嘅係蝦,魚同鮑魚魚好滑有少少調味?完全唔會腥鮑魚蒸熟都好大隻好爽口,正由開始蒸海鮮已經煮嘅粥底,材料好多再來就係食大大隻瀨尿蝦,真係好大隻,2隻都係公,無膏嘅,但肉好甜。食緊同時就蒸靚牛,好快食得。估唔到蒸牛完全唔輸打邊爐,牛味會濃d跟住係食蜆同蠔啦,鮮味十足最尾一轉係我最鍾意嘅蟹,肉蟹!D肉好厚好多,少少膏有dd苦澀,但唔影響d肉,連腳都有肉食放係最尾慢慢食食蟹同時蒸虫草花雞烏冬,當第一啖食d烏冬係煙Un 有調味過,好juicy好正!但真係已經好飽,食唔晒都唔好晒!記得打包最後係一開始已經好期待嘅粥底,好努力食左一小碗,因為偏稀而且已經煲到好棉,好多小干貝好鮮甜,當然主要係之前蒸海鮮嘅精華入晒個粥度。呢一餐真係滿足到要打包返屋企。好岩想每樣海鮮都食到又唔自己買自己處理嘅人呀,呢個價錢食完仲可以抱住個肚走!推介!
Book左8點食準時入得去

蒸過嘅餐具滾熱水放心食用。
一來係刺身拼盤,份量為2人岩岩好

刺身拼盤

椒鹽豆腐

第一轉蒸嘅係蝦,魚同鮑魚
魚好滑有少少調味?完全唔會腥
鮑魚蒸熟都好大隻好爽口,正

海蝦,鮑魚,馬友魚

由開始蒸海鮮已經煮嘅粥底,材料好多
粥底

瀨尿蝦

食緊同時就蒸靚牛,好快食得。
估唔到蒸牛完全唔輸打邊爐,牛味會濃d

跟住係食蜆同蠔啦,鮮味十足

最尾一轉係我最鍾意嘅蟹,肉蟹!
D肉好厚好多,少少膏有dd苦澀,但唔影響d肉,連腳都有肉食

放係最尾慢慢食
肉蟹