2024-01-14 820 瀏覽
喺呢間海鮮飯堂食晚飯,真係一個咁意想不到嘅驚喜🎉!首先,佢個豉椒炒蟶子真係太正喇!啲蟶子新鮮彈牙,加上啲豉香同辣椒嘅香味,令人食指大動,口水直流。跟住上咗枱嘅菠蘿生炒骨就真係撈到我咁心水,啲骨頭炒得啱啱哋,又脆又香,菠蘿嘅甜味就好似喺口裏啪啦啪啦嘅爆炸,正喎!飯後甜品我頂唔順,就來個西式跨界嘅creme brulee,同埋正宗港式嘅紅豆糕。creme brulee塊焦糖面脆得嚟,下面嘅奶油質地又滑,紅豆糕就啱啱好嘅甜,食落口感綿密。我對面嘅小朋友眼光都飛快閃過一片讚嘆,全因為佢食得閉眼篤篤口,啱晒小孩子嘅口味。總括來講,呢間飯堂提供嘅唔止係一餐好食嘅飯,更加係一次地道嘅港式飲食體驗。同屋企人一齊食嘅,真係開心到不得了🥢🍽️!下次再來,記得一定要留個位畀我喇!