今日就去咗試吓嗰間話題性十足嘅海南雞飯店。揀咗半隻去骨海南雞同半隻黑松露海南雞,剛端上嚟就聞到陣陣香味,真係好惹味啊!黑松露味道算輕柔,但係啲雞本身已經夠晒入味,滑潤得嚟又唔會好油,真係食到手停口唔停😍。再嚟就係小朋友嘅最愛 — 粟米紅蘿蔔南瓜排骨湯。飲得出嚟湯底真材實料,飲一啖就暖哂心!個人特別鍾意嗰三款醬料,尤其係嗰姜葱油,足夠香口,帶出海南雞嘅風味,同啲雞油飯一拼簡直係嗲到爆💣!麻辣豬耳其實意外嘅可以接受,唔似外面嗰啲辣到爆棚嘅,啖啖脆口,鍾意吃辣嘅朋友都唔好錯過啊。而肉骨茶雖然係我哋今次嘅配角,但佢嗰陣陣草本香氣都令人印象深刻,可惜海南雞實在太搶鏡。坦白講,呢次食得真係好開心、好滿足,下次一定會再嚟,記得要提早訂位呀,唔好等到無位就悔之晚矣。嘩,我已經諗緊下次要點啲乜嘢好味嘢喇!👅💥🍽️