2017-04-11 297 瀏覽
清明節難得冇落雨仲要好好天, 揸車期間經過淺水灣, 決定泊低架車搵嘢食~假期加好天基本上間間食肆都好多人等位,最後同媽咪同細佬決定要食burger就揀咗Hotshot! 餐廳係pets friendly 所以近門口位置既枱都係預比有狗狗或者落咗水濕咗腳嘅客人,其實餐廳入面你見到有位,但staff都要一段時間至會去執枱,所以等嘅時間相對會長咗,No booking system just line up…. 一等就係40分鐘!  Staff態度其實還可以的,只係客多佢地唔太attentive,你都需要叫好幾次至會有人serve 你。還好我地有3個人啱啱好入面有張4人枱, 唔需要响sofa area 同人地個family share大枱。 坐住張搖搖櫈諗咗陣就拍版叫嘢食~Pasadena Fresh salad ($95)太熱要食開胃d嘅沙律, 呢個啱哂~ 有菜、幾種蕃茄、豆腐粒同好大粒既blueberries再淋balsamic 醋,呢個沙律幾refreshing!Lean & Mean Chicken Tacos ($130)本人唔太嗜牛油果但媽咪好鍾意所以叫咗比佢食,幾cre

Pasadena Fresh salad ($95)

本人唔太嗜牛油果但媽咪好鍾意所以叫咗比佢食,幾creamy嘅lime corn salsa 醬,雖然佢用雞胸肉但都幾滑,食之前加咗幾滴檸汁,我雖然唔鍾意牛油果但都覺得幾好味~

Nantucket Lobster Roll ($180)
雖然坐低前係想食burger, 但最後都係揀咗個lobster roll!! 比起日式lobster roll, 其實我幾鍾意呢個, 雖然係用普通熱狗飽, 但冇日式個D牛油包咁肥膩, 但當然會冇咗個隻牛油香! 龍蝦肉既份量亦都好足同爽口, 配呢個有Espelette pepper、橄欖油、青檸汁有少少辣既沙律汁, 好滿足!

Old fashioned Grilled Cheese ($85)
細佬好型咁叫咗個family grilled cheese sandwich…. 可能佢真係太懷念响美國既日子, 唔係我唔會比佢叫呢個真係响屋企都整到嘅三文治, 當然呢個cheese 係濃同多嘅,但係個樣普通到我都冇諗過要影佢啦….. anyway he finished it all!

我諗閒日黎呢度係幾舒服嘅, 希望下次人少D佢會理D客多D啦~
Pasadena Fresh Salad
Lean &Mean Chicken Tacos