2017-06-29 457 瀏覽
上個月先黎過, 因為上次每人叫左一碗麵, 食唔到我想食既西多士, 同埋又好掛住佢地既厚切豬潤, 所以又再一次到訪, 今次落住大雨, 但係都冇減人潮, 好在等左一陣就可以入座啦!今次都係叫返我地認為最正既配搭, 豬潤拼炒牛肉, 豬潤當然冇得輸啦...一樣照舊係厚切, 爽而不腥, 牛肉炒過同普通叫既白灼牛肉唔同, 香口好多, 雖然炒過, 但牛肉不會鞋口, 好淋身!芥苿炸雲吞, 入面包住一粒中SIZE 既蝦...正, 下次要試下佢地既蜆介鯪魚球, 當日未到三點, 已聽到話淨返兩碟, 莫非真係咁好味?!黎得茶記, 當然唔小得係奶茶啦..茶香奶滑...保持水準到我最期待既西多士, 等左好耐, 食完晒野, 起碼再等左十五分鐘先到, 差不多枱枱都叫一碟, 佢地既西多士型狀好得意, 係圓形, 可以楝煉奶或糖漿, 我都係鐘意跟返普通出面食法, 要糖漿! 西多新鮮熱辣炸起, 入面既花生醬不會太多或太小, 剛剛好!

黎得茶記, 當然唔小得係奶茶啦..茶香奶滑...保持水準

2017-06-17
  • 豬潤