2009-06-25 3 瀏覽
傷心酸辣粉係一間我一直好想試的小店, 尤其係佢門口寫住「辣到流眼淚‧酸到流口水」, 講到咁勁, 應該試下。但係好少去嗰頭, 間舖又咁細, 買外賣又唔知可以去邊度食, 所以 ...最近, 佢終於喺同一條街開咗「第一分店」, 雖然都唔算好大間, 但點都冇正店咁「屈質」。由於已經吃過了正餐, 於是只係叫了三個小食, 打算下次再試各式粉類。1)口水雞(下例)真係只有小食咁嘅份量, 但味道不錯, 唔係荃灣雲桂香嗰種酸味雞。2)夫妻肺片, 色水同口水雞一模一樣, 但麻味重d ...... 冇錯, 睇唔到有花椒, 但食到有麻味。3)招牌腸頭, 最令人失望, 皆因上述兩樣都叫中辣, 而呢樣特登叫大辣, 結果, 佢根本唔係一樣辣餸, 附上的疑似生胡椒粉, 也不是辣的, 可能係夥記做到頭昏腦脹, 乜都問要咩辣吧!賣單係$105, 唔算平, 水準亦不過不失, 不過至少不是掛羊頭賣狗肉那種「黑店」, 下次一定要試下酸辣粉。至於嫌佢迫夾的朋友, 可以考慮行多幾步去分店, 起碼, 有冷氣嘛!

$52.5