(非會員)
2009-07-08 1 瀏覽
前天去左名仕食半自助buffet,令我留下深刻印象...........頭盤:有各種cold cut,每樣試左小小,不過唔係我杯茶,試過就算~當然最好味就係一d海鮮冷盤,半隻龍蝦凍食,肉質真的好鮮甜,我encore左幾次,真係愈食愈想食,簡直好味到停唔到口~重有蟹腳,青口,鮮蝦等等都係不得不試............湯:得一款,係淡咖喱忌湯,真係完全未聽過,但飲落,個感覺都幾特別,更加令人有開胃的感覺~主菜:我叫咗牛柳,無overcook,配上芥辣,外脆內軟,又juicy,又有好香炭燒味配菜,加上個烤新薯都好好味,正正正~甜品:當然唔少得Tiramisu,我得登留肚食既,口感濕潤,芝士味同埋酒味既平衡都恰到好處,平時我係唔鍾意食Tiramisu既,但都encore左2次~焦糖燉蛋當然不少得,很香口,我比較鍾意new york cheesecake,硬身得來有口感,朱古力3款各試左一半,都好好味其實重想試各種芝士,雪糕同生果,不過太飽,無力再戰,唯有下次再來過~
頭盤:
湯: