灣景廳

Harbour Restaurant
餐廳: 灣景廳
資訊:

依家自助餐係我第一次試,我覺得星期六仲要係晚餐價錢唔貴,一日$488 連加一主題係海鮮盛宴,開頭諗住去假期,而且晚餐咁平應該選擇唔多,但去到比較想像中多,冷盤有長腳蟹腳,蜆、螺、青口,另外有一款係小龍蝦,我就唔啱,意想不到係有生蠔,各種刺身,刺身中大部份款式都味道不錯,反而三文魚同埋鯛魚就冇乜味道。另外一日送一隻芝士焗龍蝦,熟食方面,有醉酒鮑魚、蒸扇貝、蒸魚、焗雜錦海鮮等,先食物方便我覺得最好食係羊架,而且有得即叫即煮意粉,不過我太飽所以冇試,另外當然仲有牛扒、威靈頓焗三文魚,另外仲有一啲中式食品,例如片皮鴨、小籠包等,熟食方面唔算太多款,不過都叫做平時自助餐嘅食物都有。飲品方面,有得任飲樽裝汽水,橙汁,紅茶,其他熱飲等等,另外湯類有忌廉蘑菇湯,以及豬骨猴頭菇湯,但係反而我覺得中湯好似落得較多味精,普普通通。甜品方面,亦有各式各樣嘅蛋糕,另外有即整的榴槤蛋撻,莎翁、格仔餅,另外仲有好多款雪糕選擇😋整體嚟講,我覺得依間自助餐性價比都算高,服務態度亦好好,不過海鮮類大部份都冇乜鮮味,但呢個價錢款式亦都比較像中好。😆

主題係海鮮盛宴,開頭諗住去假期,而且晚餐咁平應該選擇唔多,但去到比較想像中多,冷盤有長腳蟹腳,蜆、螺、青口,另外有一款係小龍蝦,我就唔啱,意想不到係有生蠔,各種刺身刺身中大部份款式都味道不錯,反而三文魚同埋鯛魚就冇乜味道。

2024-05-04
母親節