2019-08-28 1510 瀏覽
成日行過見到呢間野都好似唔錯咁,朋友食完話OK,所以今次就一齊去試啦。6點幾個陣上openrice book 19:15都有得book,去到個陣揾lift搭個陣已經有職員係度等緊我地。入面都幾大,幾寬落,兩個人坐既卡位都可以坐到4-6人,所以坐得舒服。叫左個A餐,每人叫一個餐就可以半價加餐牌既野,所以一人叫左一個A餐。半價加左大雪花和牛、櫻花葉蝦丸(其實我地只係加手打蝦丸但店員比左櫻花葉蝦丸我地所以算啦)枱面SET時間呢個爐,夠鐘會響,會有店員尼幫你開蓋同分埋,再幫你蒸下一樣野,唔洗自己動手跟餐既貝類,芒蜆、馬刀貝、花甲王,全部都鮮甜唔錯跟餐既海鮮,龍蝦、鮑魚、蟹、聖子、貴妃蚌龍蝦都幾大隻,幾有味鮑魚pat綠色野麻麻地,鮑魚好彈牙蟹都好多膏,唔錯貴妃蚌就比白汁D味遮過左,不過口感都唔錯蟲草花蒸雞冇影到,不過雞肉嫩滑,冇雪味,蟲草花好食櫻花葉蝦丸,D櫻花葉味麻麻地,可能普通蝦丸會好食D雪花和牛(大) 咁就叫大份,好似細碟左少少好香油味,唔錯蔬菜籃,菜心好甜最後既南瓜粥甜品(jelly)水果:桃,幾好食,又大又多汁馬拉糕and蜂巢糕,兩樣都好味食到非常飽差D要打包,而且唔洗自己動手,有店員

跟餐既貝類,芒蜆、馬刀貝、花甲王,全部都鮮甜唔錯

跟餐既海鮮,龍蝦、鮑魚、蟹、聖子、貴妃蚌
龍蝦都幾大隻,幾有味
鮑魚pat綠色野麻麻地,鮑魚好彈牙
蟹都好多膏,唔錯
貴妃蚌就比白汁D味遮過左,不過口感都唔錯

蟲草花蒸雞冇影到,不過雞肉嫩滑,冇雪味,蟲草花好食

櫻花葉蝦丸,D櫻花葉味麻麻地,可能普通蝦丸會好食D

雪花和牛(大) 咁就叫大份,好似細碟左少少
好香油味,唔錯

蔬菜籃,菜心好甜

最後既南瓜粥

甜品(jelly)

水果:桃,幾好食,又大又多汁

馬拉糕and蜂巢糕,兩樣都好味

食到非常飽差D要打包,而且唔洗自己動手,有店員幫我地蒸埋都唔錯
2019-08-24