臨海o既coffee shop,配上大玻璃,另外出面亦設露天雅座,坐擁海灣景觀,個view 唔錯,眺望遠處興建中o既將軍澳大橋。就算買唔起將軍澳南d 豪宅,過o黎食餐飯飲杯咖啡,行下海濱長廊,嘆番一日半日都好。間餐廳所在o既呢個屋苑或者附近應該都多外國人住,在場見有唔少操英語o既食客,而menu 都唔只淨係西式,仲有一d 秘魯甚至日本菜,咁真係要試番下!Set lunch 一客pasta/rice/salad 已包一杯drink,感覺盛惠。因為外面都幾熱,完全唔想食熱o野,所以呢個松葉蟹肉飯配炸軟殼蟹($128 lunch 無加一) 就o岩晒我!大隻o既原隻軟殼蟹,鬆脆油香而唔鹹;個飯已混入松葉蟹肉碎,仲附有一隻溫泉蛋。銳穿隻蛋讓蛋黃連同沙律醬蟹籽沾上珍珠飯,大快朵頤。我點o既iced mocha,一舊方型冰磚置於中間,飲落富有如酒般o既香醇,又因為加上o左chocolate 所以無espresso 同cold brew 咁酸,好易入口。Menu 提到佢用上60% 中美州多米尼克出產o既可可豆,帶果香,中等甜度。加$30 可配一個甜品,加埋成個package 當然會更美滿啦。Choco

松葉蟹肉飯配炸軟殼蟹 ($128)

溫泉蛋、蟹肉飯

iced mocha

加$30 可配一個甜品,加埋成個package 當然會更美滿啦。Chocolate trio 三重朱古力凍餅以仿雲石碟盛載,擺上鮮花同士多啤梨點綴;佢上層最creamy,愈下就愈結實,濃濃o既朱古力口感,讓人很滿足~
Chocolate trio (跟餐加$30)