海港城最近開左好多新餐廳係新建延長部分OTE (LCX行到盡)呢間日本餐廳就係其中一間有一排位係全維港景,亦有得坐室外好興幸我冇被安排坐海景位,因為本人好怕曬😎唔好以為海景就勁貴,價錢正常,冇抬高價由於周末的關係,冇set lunch,只能散叫比較平庸 三文魚唔算好新鮮 好一般而且份量比較細 得4件本身唔係特別鐘意拉麵,但見到餐牌上的圖,被隻大雞脾吸引可惜圖片真係只供參考,真實版差一大截雞脾已經脫皮雞肉亦比較老,非常散,似係煮得過耐,認真麻麻但拉麵硬度幾好,有咬口,醬油湯底算幾香呢個有驚喜,估唔到係鐵板上,有少少飯焦好香鰻魚好多而且切得幾大嚿,好有口感鰻魚有燒過,燒汁都好味,配炒飯一流慢慢愛上鰻魚添☺️熱辣辣燒出,一座小蛋山,外面燒得金黃色不過切落去冇期望中的梳乎厘空氣感裡面密度好高,比較實,唔滑食落有玉子燒的蛋甜香,但味道偏淡但鐘意外面燒得香,外皮有少少腐竹的口感不過都係覺得被個餐牌呃左,都唔係梳乎厘既好有層次的甜品,由面頭的抹茶粉,下面有層cream再下面就係抹茶蛋糕,中間仲加左紅桑子,好香又有爽爽的口感,甜度剛好,但抹茶味唔夠濃唔好以為係壽司,其實係雪糕甜品驚喜呀! 幾特別,有雪糕
呢間日本餐廳就係其中一間

有一排位係全維港景,亦有得坐室外

好興幸我冇被安排坐海景位,因為本人好怕曬😎

唔好以為海景就勁貴,價錢正常,冇抬高價
由於周末的關係,冇set lunch,只能散叫

三文魚牛油果壽司卷

比較平庸 三文魚唔算好新鮮 好一般

而且份量比較細 得4件
雞白湯醬油拉麵

本身唔係特別鐘意拉麵,但見到餐牌上的圖,被隻大雞脾吸引

可惜圖片真係只供參考,真實版差一大截

雞脾已經脫皮雞肉亦比較老,非常散,似係煮得過耐,認真麻麻

但拉麵硬度幾好,有咬口,醬油湯底算幾香
鰻魚炒飯

呢個有驚喜,估唔到係鐵板上,有少少飯焦好香

鰻魚好多而且切得幾大嚿,好有口感

鰻魚有燒過,燒汁都好味,配炒飯一流

慢慢愛上鰻魚添☺️
梳乎厘玉子燒

梳乎厘玉子燒

熱辣辣燒出,一座小蛋山,外面燒得金黃色

不過切落去冇期望中的梳乎厘空氣感

裡面密度好高,比較實,唔滑

食落有玉子燒的蛋甜香,但味道偏淡

但鐘意外面燒得香,外皮有少少腐竹的口感

不過都係覺得被個餐牌呃左,都唔係梳乎厘既
抹茶Tiramisu

美人甜卷

唔好以為係壽司,其實係雪糕甜品

驚喜呀! 幾特別,有雪糕、黑糖、白玉、黃豆粉

個外皮好爽口有d似越南的米紙但爽身好多

裡面的抹茶雪糕配白玉(好煙韌的團子)超有口感

雪糕好凍慢慢溶化,白玉好有𡁻口,再加上爽口的皮

好好味 推介!
2017-10-21