2011-12-18 38 瀏覽
在九龍城超過百間美食之地點,一大班朋友吃完晚飯,又難離難捨,做咩好?當然食糖水,吹吹水啦!!,今晚我想食芒果類,又有朋友想食榴槤,又有朋友想食清心丸, 那我即想去' 口甜舌滑' 當然冇有許留山( 芒果) , 滿記/ 發記( 榴槤) 之名牌糖水選擇下,我是絕對想去小店之糙水的....今次一來九龍城黑馬,必食他的榴槤飄飄,我們一行五人, 點了三個皇牌,榴槤飄飄,楊枝甘露,芒果西米露,同場加映了一個椰汁焦糖布丁西米露加清心丸, 及一個西瓜涼粉作點綴!!............ 迎合各朋友所想的~~ 來了來了, 一如以往, 份量大碗, !!我第一淡當然要試試久違了之榴槤飄飄啦,! 除了份量大之外,味道依然keep 到,!加上水晶珠及沙冰底,!好味,!!讚,!!! , 接著當然今晚想吃之芒果啦,!大大塊芒果,除左賣相唔錯之外,最重要是很甜,!很多汁,!! 芒果停不了,接下來,是店內皇牌楊枝甘露, 每次吃這個甘露,品質都能穩勝其他食物,!不想浪費太多說他的特別,!一句到尾,,,好味,! 。造邊箱正與芒果大戰,那邊箱的清心丸,也給我的朋友吃得火紅火熱,!請留返一兩粒給我呀!因為我知道這裡的清心
當然食糖水,吹吹水啦!!
,今晚我想食芒果類,又有朋友想食榴槤,又有朋友想食清心丸
, 那我即想去' 口甜舌滑'
因為我知道這裡的清心丸都是有保証, 所以朋友都說冇介紹錯呢,!最後都開開心心地完結今次聚會!
題外話/補充資料: PS : 這裡的芒果類沒有名店之盛宴,沒有花多眼亂之配搭;往往是一個實而不華的配搭,最能吸引我的口味!
2011-12-17
$30 (宵夜)
  • 榴槤飄飄,楊枝甘露,清心丸